Zaterdag 12 maart 2016: 09.50 – 10.40 uur

Martijn Moolenaar
3D soft tissue management rond implantaten in de esthetische zone

Het einddoel van een enkeltanks vervanging door een implantaat gedragen restauratie in de esthetische zone is dat deze niet waarneembaar is. Dit is niet eenvoudig te realiseren.

Factoren die de behandelstrategie bepalen, zijn: positie van de harde weefsels, architectuur van de harde weefsels, volume van de zachte weefsels en architectuur van de zachte weefsels. De combinatie van deze leggen de basis voor de 3D positie van het implantaat en het fundament voor een natuurlijk uitziende restauratie op het implantaat. Tijdens de lezing worden, de aan de hand van klinische voorbeelden, de diagnostische stappen en behandelmogelijkheden besproken.

 

CV Martijn Moolenaar

Moolenaar_portretfoto
Na zijn studie tandheelkunde (ACTA, 1999) heeft Martijn Moolenaar zich gespecialiseerd in de restauratieve tandheelkunde in het Dental Center te Hoofddorp. Vervolgens heeft hij in meerdere gespecialiseerde praktijken gewerkt.

Vanaf 2005 is hij als implantoloog specialist geregistreerd bij de NVOI. Moolenaar is sinds 2008 lid van de AAFP (American Academy for Fixed Prosthodontics). Tevens is hij bestuurslid (secretaris) van de NVVRT.

In 2006 richtte hij het Dental Design Center in Blaricum op. Sinds 2011 is Moolenaar erkend als Europees specialist in Prosthodontics door de European Prosthodontic Association (EPA).

In januari 2014 heeft hij Dental Design Academy opgericht waar hij trainingen verzorgt en tevens een opleiding geeft die deel uit maakt van de nieuwe differentiatie tot restauratief tandarts, die door de NVVRT wordt onderschreven.