Vrijdag 11 maart 2016: 11.55 – 12.45 uur

Dr. Luc van der Sluis
Een ‘endodontische update’ over de preventie en behandeling van parodontitis apicalis

Er is een enorme vooruitgang geboekt op het technische aspect van de endodontische behandeling zowel op het gebied van de vitale pulpatherapie als de behandeling van parodontitis apicalis. Voorbeelden zijn de nieuwe biokeramische pulpaoverkappingsmaterialen of de nikkel – titanium instrumentatie systemen.

Tijdens deze lezing zal worden besproken wat de invloed is van deze vooruitgang op basis van de literatuur en wat het effect hiervan zou kunnen zijn op het uitvoeren van de endodontische behandelingen in de algemene praktijk.

 

CV dr. Luc van der Sluis

Sluis portretfoto
Luc van der Sluis (Tandheelkunde ACTA, 1985) heeft op ACTA de postacademische opleiding Endodontologie gevolgd en is in 2007 gepromoveerd.

Vanaf 1993 tot 2010 is Van der Sluis werkzaam geweest in een verwijspraktijk voor Endodontologie en combineerde dit met een aanstelling bij ACTA.

Van 2010 tot 2012 heeft Van der Sluis bij de Universiteit van Toulouse gewerkt, en vervolgens in Groningen bij het CTM-UMCG als voorzitter van de sectie Conserverende Tandheelkunde en Principal Investigator bij het Kolffinstituut.

De focus van zijn onderzoek ligt momenteel op de desinfectie van het wortelkanaal, pulpadiagnostiek en het opzetten van langlopende longitudinale klinische tandheelkundige studies.